ATİB Genel Başkanı İhsan Öner’in Ankara Ziyareti

ATİB Genel Başkanı İhsan Öner’in Ankara Ziyareti

ATİB Genel başkanı İhsan Öner, Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere gittiği Ankarada Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcısı Sn. Mehmet Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez ve YTB, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Sn. Mehmet Köse’yi makamlarında ziyaret ederek Avrupa’da ki İnsanımızın meselelerini görüşme fırsatı buldu.

 

ATİB Disiplin ve Denetleme Kurulu başkanı Celal Mermertaş ve Sosyal ve Kültür Birimi başkanı İlhami Güngördü’den oluşan heyetin ilk Durağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı idi. Burada Bakan yardımcısı Sn. Mehmet Ersoy ile yapılan görüşmede Aile Bakanlığının Avrupa’da yapması gereken çalışmalar, ve bu çalışmalarda görevlendirilecek personelin burada ki ihtiyaca cevap verebilmesi için haiz olması gereken özellikler ve bilhassa projelendirilmelerde acil olarak önceliği gereken faaliyetlerle ilgili ATİB’in çözüm ve düşünceleri ilgili Bakan yardımcımıza ve yine bu bakanlığımızda konu ile ilgili mercilere iletildi.

 

Ziyaretin ikinci gününde ATİB Heyeti Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Görmez Beyefendiyi makamında ziyaret etti. Samimi bir şekilde geçen görüşmede ATİB genel başkanı Öner, Kendi bünyelerinde bulunan dernek Camii Din görevlilerinin Diyanet işleri Başkanlığı tarafından beş yıllığına atanmış olmalarından dolayı dini eğitimde bir istikrar oluştuğunu ve bunun devamının gelmesinin önem arz ettiğini belirterek personel seçimi konusunda Avrupa’da ki şartlarda göz önüne alınması ve biraz daha hassas davranılması gerektiğini dile getirdi. Heyet Ziyareti üçüncü gününde ise YTB, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Sn. Mehmet Köse’yi ziyaret etti. Genel başkan Öner, YTB’nin bir ihtiyaca cevap verme konusunda ki gayretli çalışmalarını taktirle karşılıyoruz diyerek ATİB’in projelerle ilGili çözüm ve düşünceleri hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Beitrag Teilen