Prof. Dr. YAPICI’dan ‘Ön Yargı Kıskacında Birlikte Yaşama Ahlakı’ konferansları
Avrupa Türk-İslam Kültür Dernekleri (ATİB) Mülheim, Bielefed, Hannover ve Osnabrück dernekleri, ‘Ön Yargı Kıskacında Birlikte Yaşama Ahlakı’ konferanslarına ev sahipliği yaptı.
Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din/Değerler/Sosyal Psikolojisi hocası ilahiyatçı psikolog Prof. Dr. Asım Yapıcı’nın konuşmacı olduğu ATİB hafta sonu konferanslarına yoğun ilgi dikkat çekti.
Çoğunluk toplumunda bilhassa sosyal hayattın içinden örneklerle barış ve huzur içinde sürtüşmeleri asgariye indirmenin yollarıyla ilgili ön yargısız davranış normalarını dinleyicilere anlatan Sosyal Psikolog Asım Yapıcı, espirili anlatım tarzı ve konuşmasının aralarına serpiştiği fıkralarla hem güldürdü hem de farkında olmadığımız yapılan yanlış ve doğru davranışlar hakkında düşündürdü.
ATİB Mülheim, Bielefed, Hannover ve Osnabrück derneklerini ziyaret edip konferanslar veren Sosyal Psikolog Prof. Dr. Asım Yapıcı aynı zamanda Ruh Sağlığı ve Din, Deliliğe Hicret, Toplumsal Cinsiyet Din ve Kadın, Ruh Sağlığı ve Din / Psiko-Sosyal Uyum ve Dindarlık, Aşkımı Güneşte Yıkayıp Yağmurlarda Kuruttuğumdan Beri… kitaplarının da yazarıdır.