ATİB Bremen 2’de Nöbeti Süleyman Tire Devraldı
Avrupa Türk-İslam Kültür Dernekleri Birliği (ATİB) Kuzey Almanya teşkilatlarından ATİB Bremen 2, olağan kongresini yaptı. Dernek Başkanı adına Mustafa Demirtaş’ın misafirleri selamlama konuşmasıyla başlattığı ATİB Bremen 2 kongresine Genel Merkez adına ATİB Genel Başkan yardımcılarından Selami Tok, Genel Muhasip İhsan Gökçen ve Bölge Başkanı Yasin Türkyılmaz katıldılar.
Kongreyi idare için geçilen Divan Heyetinin seçiminden sonra ATİB Bremen 2 olağan kongre idaresini devralan Genel Muhasip İhsan Gökçen, Yasin Türkyılmaz ve Mehmet Emin Tüfekçi’den oluşan Divan, faaliyet ve muhasebe raporlarını okutup delegelerin onayına sundu. Delegelerin oy birliğiyle kabul edilen raporlarla eski yönetimin aklanmasının ardından yeni yönetim seçimlerine geçildi.
Genel Merkez adına kongre delegelerine kısa bir selamlama konuşması yapan Selami Tok, eski başkan ve ekibine şimdiye kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, ATİB Prensipleri hakkında mini bir sohbet etti.
’‘23 ŞUBAT’TA SANDIĞA GİDİP OYLARIMIZI MUTLAKA KULLANALIM!’’
Divan Heyetine yapılan teklifle Süleyman Tire ve ekibi yeni çalışma dönemi için delegelerin seçimine sunuldu. Delegeler, yeni adayları oy birliğiyle gelecek dönem için yetki verdi. Daha sonra Denetleme ve Disiplin Kurulu seçimlerinin yapıldığı kongrede, üyelerin görev yetkisi verdiği Süleyman Tire, kendisi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarına gösterilen güvenden dolayı yaptığı kısa teşekkür konuşmasında, ’’El birliğiyle yapacağımız gelecekteki çalışmalarımızla, eski yönetimimizin bize emanet ettiği hizmet bayrağını hep beraber daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız. Bu yolda en büyük destekçilerimiz de sizlersiniz. 23 Şubat’ta yapılacak Almanya erken genel seçimlerine katılmayı da sakın ihmal etmeyelim.’’ dedi.
ATİB Bremen 2 olağan kongresi, daha sonra geçilen dilek ve temenniler bölümünde, faaliyetler ve Almanya erken genel seçimlerine katılımın öneminin yoğun olarak konuşulduğu karşılıklı fikir alış verişlerinin ardından okunan Asr suresiyle kongrenin resmi kısmı sona ererken, Almanya Türkleri olarak seçimlere katılımın önemi, yapılan ikram bölümünde de yoğun konuşulan konuydu.