Dortmund’da Kadir Gündüz Güven Tazeledi
Türk Kültür Ocağı’nın 44. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda mevcut başkan Kadir Gündüz, üyelerin güvenini tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.
Kongre, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. ATİB Genel Başkan Yardımcısı Harun Kılıç’ın başkanlığında oluşturulan divan kurulunda Mehmet Aslan ve Cengiz Tekin görev aldı.
Yoğun katılımın gözlendiği kongrede faaliyet raporu ile mali rapor okunarak üyelerin onayına sunuldu. Raporların ibra edilmesinin ardından yeni dönem yönetimi için aday ve teklifler değerlendirildi. Yapılan seçim sonucunda Kadir Gündüz yeniden Türk Kültür Ocağı Başkanlığı görevine getirildi.
Seçim sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Kadir Gündüz, dernek çalışmalarının daha da güçlenmesi için tüm üyelerin aktif katılımının önemine dikkat çekti. Özellikle kadınların dernek faaliyetlerine vereceği katkının büyük değer taşıdığını belirten Gündüz, “Sadece yönetim kurulu üyelerimizin değil, bütün üyelerimizin bu çalışmaların içerisinde yer alması derneğimizi daha güçlü hale getirecektir” dedi.
Kongrede söz alan ATİB Genel Başkan Alipaşa Akbaş ise değişen toplumsal yapı, güncel gelişmeler ve teknolojik dönüşümler doğrultusunda yeni bir stratejik yapılanma sürecinin başlatıldığını ifade etti. Önümüzdeki yıllara yönelik önemli hedefler belirlediklerini vurgulayan Genel Başkan, “Oluşturduğumuz stratejik yapılanma masası, önümüzdeki on yılın yol haritasını şekillendirecek. Bunun yanında gençlerimizi eğitim gezileri ve çeşitli programlarla bir araya getirerek onların fikirlerinden ve enerjilerinden faydalanmayı, aynı zamanda geleceğin yönetici kadrolarını yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Program kapsamında dernek çocuklarından oluşan ilahi grubu sahne alarak seslendirdiği eserlerle katılımcılardan büyük beğeni topladı. Kongre, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplu yemek programının ardından sona erdi.