Durmuş Yıldırım
Fikret Ekin
Selahattin Saygın
Ihsan Öner
Mahmut Aşkar
Akademisyenler Sabah Kahvaltısında Buluştu
Almanya'nın Badenwürtemberg Eyaleti, Göppingen şehrinde, sosyal ve kültürel faaliyetlere öncelik veren, ATİB-Göppingen Türk Kültür Merkezi, geçtiğimiz günlerde Göppingen ve çevresinde ikâmet eden, eğitimini tamamlamış gençlerlerle, yüksek öğretime devam eden gençleri bir sabah kahvaltısında buluşturdu.
Kahvaltıya Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşe Vekili Halil Doğan, Koordinatör Öğretmen Dogan Aydoğan, Öğretmen Nedim Kır, Aynur Hıdıroğlu, Avukat Pınar Polat, Dr.Fadime Aydınlık, Ekonomi Mastır Öğrencisi Sümeyye Çimen, Makina Mühendisi Mehmet Bora, Diş Dr. Volkan Görek, Öğretmen Bilge Çimen, Mühendis Aykut Düzgüner, Uluslararası İlişkiler Menejeri Esra Şahan, Tıb Uzman Dr. Zehra Kılıc, Pedegog Müjgan Ersoy, firma alım ve satım müdürü Serdar Köymen ve öğretime devam eden öğrencilerimiz aileleriyle birlikte sabah kahvaltısına katılarak birbirleriyle tanışma imkânı buldular.
Kahvaltı sonunda katılan aile ve öğrencilere selamlama konuşması yapan ATİB Türk Kültür Merkezi Başkanı Doğan Tufan;"Bu kahvaltıyla amacımız birbirimizi yakından tanımak, sorunlarımızı birbirimizle paylaşmaktı"dedikden sonra şöyle devam etti: "Almanya genelinde 367 Üniversite ve Yüksek öğrenim okulları bulunmaktadır.Bu Okullar ülke genelinde eşit bir dağılım sergilendiğini görüyoruz. Bu Üniversiteler içerisinde Yüzde 64,85 devlet üniversitesi, yüzde 23,98'i özel üniversite ve yüzde 11,17'si ise Kilise destekli yüksek öğrenim okullarıdır.
2011 yılı tespitlerine göre Almanya'da Türk ailelerinin çocukları artık üniversitelere büyük ölçüde ilgi göstermektedir. 54 bin Türk kökenli üniversite öğrencisinin 5.500 kadarı Türkiye'de liseyi bitirdikten sonra okumaya Almanya'ya giderken büyük bir kitlenin Almanya'da Liseyi bitirdikten sonra Alman Üniversitelerinde olan okuyan gençlerden oluştuğu görülmektedir.
Almanya’da Öğrencilerin % 46'nı genç kızlar oluşturmaktadır. Almanya'da 140 Üniversite'de okuyan bu öğrenciler özellikle sosyal bilimlere ağırlık vermektedirler. Almanya'daki Türk kökenli öğrencilerin %73'ü Almanya doğumludur. TAVAK tarafından yapılan ön araştırmaya göre bu öğrencilerin büyük bir kısmı, en azından 2 sömestri okumak üzere Erasmus kapsamında Türkiye'ye gelmeyi planlamaktadırlar“.
Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Vekili Halil Doğan’da yaptığı konuşmada, „Bu Pazar sabahı bizleri bir araya gelmemize vesile olan, eğitim ve öğretim gibi önemli bir konuyu bugün burda dile gelmesine vesile olan ATİB Türk Kültür Merkezi idaresini kutluyorum. Bir araya gelen siz aileleri de kutluyorum. Bir eğitimci olarak burdaki öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi görünce sevinmemek elde değil. Başarılı olmak için öğretmen,veli ve öğrenci el ele vermeli okul idaresi ile ilişkileriniz çok iyi olmalı. Sizler de takdir edersiniz ki, Güçlü Toplum, siyasi gücü olan , bulunduğu yerde yönetime katılarak kendi geleceği ile ilgili kararları etkileyen toplumdur. Sizleri daha iyi yerlerde görmek istiyoruz“ dedi.