Durmuş Yıldırım
Fikret Ekin
Selahattin Saygın
Ihsan Öner
Mahmut Aşkar
“Nüfusun Yaşlanması Yeni Mesleki Perspektifler Sunuyor“
Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM ) Vakfı´nın ortakları arasında yer aldığı MIGOVITA Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle göçmen kökenli gençler ve velileri işbaşvurusu süreci ve yaşlı bakımı alanındaki mesleklere ilişkin olarak bilgilendirildi. Plochingen kentinde gerçekleştirilen etkinliğe ATIB Plochingen Derneği ev sahipliği yaptı.
Etkinlik, MIGOVITA Projesi´nin Türk göçmenlere yönelik koordinasyonunu yürüten TAM Vakfı çalışanı Turan Küçük´ün açılış konuşmasıyla başladı. Kuzey Ren Vestfalya merkezli olarak sürdürülen çalışmaların Güney Alman eyaletlerini de kapsar şekilde gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Küçük, gençleri ve velilerini eğitim konusunda taşıdıkları hassasiyetleri toplumun diğer kesimlerine de taşımaya davet etti.
Etkinlikte başvuru sürecinde dikkat edilmesi gerekenler hususunda bilgilendirmede bulunan Serdar Düzgün, fotoğraftan kullanılacak dosya kağıdına kadar pek çok detayı içeren bir sunum yaptı.
Yaşlı bakımı alanındaki mesleklere ilişkin olarak konuşan Mustafa Gölcük ise, nüfusun yaşlanmasının bu sektördeki ihtiyacı önemli ölçüde arttırdığına ve geleceğini bir meslek edinerek garanti altına almak isteyenler için bu alanın önemli bir fırsat sunduğuna işaret etti. Gölcük, büyük ilgi gören konuşmasında, bu mesleklerin kültürel açıdan da değerli ve saygın bir yere sahip olduğuna işaret etti.
Toplantının kapanışında ATIB Plochingen Dernek Başkanı Ahmet Dilsizoğlu bir değerlendirme konuşması yaptı. Başkan yardımcısı Davut Özyurt, Genel Başkanlık Özel Kalem Müdürü Yavuz Kul ve toplantının gerçekleştirilmesinde önemli katkısı bulunan Ali Ekber Düzgün´ün eşlik ettiği Dilsizoğlu, Almanya´da kalıcılaşan Türk toplumunun, meslek edinmesinin gerekli ve önemli olduğuna işaret etti.